Revne i forruden? Sådan får du den fikset

Få fikset din revne i forruden, så din bil klarer syn

Har du fået en revne i forruden, eller måske et stenslag, som er eller har udviklet sig til en reel revnet forrude? Så er det vigtigt, du sørger for at få fikset din forrude. Har din forrude en revne, er det nemlig ikke sikkert, din bil er lovlig at køre i, og så klarer den sig ikke igennem syn.

Jo længer, du venter med at få fikset et stenslag eller en revne i forruden, jo værre kan skaden blive – og det betyder i sidste ende, at det bliver dyrere for dig.

Heldigvis står vores samarbejdspartner Dansk Bilglas klar med både kompetencer, service og værktøjskassen i orden, så du hurtigt kan få fikset den irriterende revne i forruden.

Hvad er forskellen på et stenslag og en revnet forrude?

Et stenslag kan være et lille hul og eventuelt en lille revne – og det tager ikke alverden at fikse sådan et. Er stenslaget lille, kan du som regel nøjes med at få det fikset, og du slipper for at få udskiftning af forrude .

Men i nogle tilfælde, fx hvis et stenslag ikke er blevet fikset i tide, eller det er et stort stenslag, kan din rude begynde at slå revner. Det sker som oftest, fordi skaden fra stenslaget giver spænding i ruden, der så giver efter – og så har du pludselig et styks revnet forrude.

Får du et stenslag, skal du kontakte fx Dansk Bilglas, så snart du opdager det. Så kan du i de fleste tilfælde tage den i opløbet, og du slipper måske helt for en revne i forruden. Er skaden allerede sket, behøver det dog heller ikke at være nogen stor og kompliceret affære – Dansk Bilglas kan nemlig udføre reparationen på din adresse.

Det skal du gøre, når du opdager en revne i forruden

  1. Når du har opdaget revnen, skal du kontakte Dansk Bilglas, så snart du har mulighed for det.
  2. Vælg, om du vil have fikset revnen på din egen adresse og spare dig selv for tid og besvær, eller om du vil køre din bil på et af deres mange værksteder.
  3. Her vurderer de kompetente fagfolk, om det er nok at udføre reparation af stenslag i forrude eller om din revne i forruden kræver en udskiftning af hele ruden.

At få fikset et stenslag koster fra 650 kroner, hvis det er på din egen adresse, 400 kroner hvis det er på et Dansk Bilglas værksted. Er det hele ruden, der skal skiftes, skal der en konkret vurdering til – men du kan altid ringe til Dansk Bilglas og få en uforpligtende pris.

Meta title: Reparation af stenslag à Sådan gør du | Autoglas.dk

Meta description: Har du været så uheldig at få et stenslag? Så er det vigtigt, du sørger for at få det fikset, så du ikke risikerer, at ruden revner. Klik her og se hvordan.

Reparation af stenslag i forrude – hurtigt og effektivt

Har du været så uheldig at tilegne dig et stenslag? Det er nok ikke ligefrem et stenslag, der står øverst på ønskelisten, men det behøver faktisk hverken at være besværligt, dyrt eller tidskrævende at få reparation af stenslag i forruden.

Vores samarbejdspartnere Dansk Bilglas klarer nemlig opgaven hurtigt og effektivt, så du kan blive godt kørende igen inden for kort tid. Dansk Bilglas kan klare reparationen med det samme på din adresse, eller du kan slå et smut forbi et af deres mange værksteder – nemt og bekvemt.

Er det nødvendigt med reparation af stenslag i forruden?

Et stenslag kan virke uskyldigt – og måske du tænker: “Ej, det kan jeg da sagtens vente med at fikse”?

Sandheden er dog, at hvis du ikke sørger for at få fikset stenslag i forruden i tide, kan skaden blive værre. Hvis du ikke får reparation af stenslag i forrude hurtigst muligt, kan skaden nemlig udvikle sig.

→ Stenslaget skaber en spænding i din forrude. Og ligesom en ballon på et tidspunkt vil give efter for presset, hvis du puster for meget luft i, vil spændingen i din forrude på et tidspunkt udvikle sig til en reel revne – og en revne i forruden[3]  koster flere knaster end en simpel reparation af stenslag i forrude.

Sådan skal du gøre, hvis du får et stenslag i forruden

Har du fået et stenslag? Så er processen heldigvis ret simpel – så længe, du altså sørger for at reagere, så snart du har opdaget det.

Sådan gør du, hvis du skal have rep af stenslag:

  1. Når du har opdaget dit stenslag, skal du hurtigst muligt dække det til – fx med et stenslagsplaster. På den måde undgår du, at der kommer fugt og snavs ind i slaget, og det gør dig bedre stillet, når det kommer til en reparation.
  1. Herefter hiver du fat i fx Dansk Bilglas, der står klar til at hjælpe dig med at få det fikset. Jo før, du får fikset dit stenslag, jo mindre er risikoen for, at ruden begynder at revne.
  1. Du bestemmer selv, om Dansk Bilglas skal troppe op på din adresse, eller du foretrækker at svinge forbi et af deres mange værksteder. Som udgangspunkt fikser de et stenslag på 15 minutter, så du skal ikke bekymre dig om unødig ventetid.

Du kan bestille Dansk Bilglas til at køre ud til dig og fikse rep af stenslag fra 650 kroner. Du kan også køre bilen på et af deres værksteder, hvor priserne starter fra 400 kroner. I begge tilfælde koster hvert ekstra stenslag kun 150 kroner.

Det er en billig omgang versus at skulle skifte hele ruden eller udskiftning af bagrude, fordi dit stenslag har udviklet sig til en reel revne.